Loading...

De kracht van vrouwen

Mooi nietwaar? ‘De kracht van vrouwen’. Ik word daar in ieder geval heel blij van. Bij mij gebeurt er dan van alles wanneer ik dit lees. Ik denk, ja… dat is waar. Vrouwen zijn krachtig en ik voel me trots op het feit dat ik een vrouw ben. Om me heen hoor ik het ook vaak van mannen. ‘Ja, jullie vrouwen zijn veel sterker dan wij. Jullie gaan veel beter met stress om, kunnen honderden dingen tegelijkertijd doen en jullie kunnen ook nog eens kinderen ter wereld brengen’.Oké nu even genoeg met die zelfverheerlijking van onze sekse. Als vrouwen inderdaad zoveel kracht bezitten hoe komt het dan dat er zo waanzinnig veel vrouwen aan de anti depressiva zitten? Hoe komt het dan dat zoveel vrouwen zich vaak onmachtig voelen en zich niet bewust zijn van die kracht?

In mijn werk als loopbaancoach voor vrouwen zie ik dat veel vrouwen last hebben van het beeld van sterke vrouw die alles kan en vooral alles aankan. De multitaskende Madonna. En het is niet zo dat dit beeld alleen van buitenaf opgelegd wordt. Nee! Het is heel vaak de vrouw zelf die dit beeld denkt te moeten bevestigen en zich op een manier gaat gedragen die bij dit beeld past. Moet er iets gedaan worden in het team dan is ze de eerste die zich meldt. Koffie halen voor de vergadering? Geen probleem. De collega die zijn koffekopje omstoot? oeps, daar gaan al een paar vrouwen om het euvel te verhelpen. En hoe lief en goedbedoeld ook, het draagt niet bij aan succes in de loopbaan van vrouwen. Want om succes te hebben in de loopbaan is het nodig om je kracht te laten zien. En die kracht die zit in ieder van ons. Ieder van ons heeft zijn unieke talenten, ervaringen en kwaliteiten. Mooi als wij vrouwen ons wat meer zouden kunnen laten zien. Meer van wie we zijn en wat we kunnen. En laten we ons wat minder druk maken om wat we denken dat we zouden moeten doen. Dan gaan we groeien.

No comments yet, be the first one who will leave the comment.