Loading...

Over Yneke

  • Yneke
    Vollemans

    De richting die jij wilt gaan heb je zelf in handen.

Na een burnout in 2005 ben ik het heel anders gaan doen. Ik ben vanaf dat moment heel duidelijk gaan leven op een manier die bij me past. Als ik nu een beschrijving van mezelf zou geven dan zie ik een zelfbewuste en vitale vrouw die geniet van het leven en haar werk. Ik ervaar mijn leven als zinvol en ben dankbaar dat ik door mijn werk als coach de mogelijkheid heb om mijn eigen kennis en ervaringen door te geven. Van anderen krijg ik terug dat ze vooral mijn rust en nuchterheid als zeer plezierig ervaren en dat ik in de -zoals ze dat zelf ervaren- chaotische verhalen en emoties altijd weer duidelijkheid weet te brengen.

De tijd voorafgaand aan mijn burnout lijkt alweer eeuwen geleden. Bijna een soort ander leven waarin ik op een totaal andere manier naar mezelf keek en mijn keuzes meestal baseerde op de verwachtingen van mijn omgeving. Tenminste….op dat wat ik dacht dat men van mij verwachtte. Of wie ik zou moeten zijn. Ik heb in die tijd veel ervaring opgedaan in het management en advieswerk en als leidinggevende. Dit heb ik tot 2005 gedaan. Wat ik op zijn minst heb geleerd in deze periode is dat ook mensen in de zogenaamde hogere posities veel onzekerheden kennen en snel voorbijgaan aan hun persoonlijke intuïtie en emoties. Leven bij de waan van de dag dus. Wat ik ook heb geleerd is hoe bepaald gedrag en onhandige communicatie tot nare situaties kan leiden. Mensen krijgen daardoor niet voor elkaar wat op een andere manier wel zou lukken. Ik vind het heel prettig om mijn cliënten met deze ervaringen verder te kunnen helpen.

Na 2005 heb ik het roer omgegooid. Niet alleen heb ik hard gewerkt aan mijn persoonlijke ontwikkeling maar ook beroepsmatig ben ik een nieuwe weg ingeslagen. Ik heb me niet laten weerhouden door mijn leeftijd, de meningen van anderen of belemmerende overtuigingen. En geloof me, die waren er genoeg. Tot op de dag van vandaag ben ik superblij dat ik toen voor mezelf heb gekozen. En nu jij nog 🙂

 

De grootste levensles voor mij en die ik graag aan iedereen meegeef is: Blijf trouw aan jezelf en doe wat bij je past.