Loading...

Recht op je doel af?


Was het maar zo makkelijk om, net als deze muis, recht op je doel af te gaan. Daarvoor moet je wel weten wat je wilt. Wat maakt het nu voor jou zo moeilijk om te weten wat je wilt?

Vaak is het de omgeving die jou ervan weerhoudt om jezelf te zien zoals je bent. Als kind krijg je complimentjes voor de dingen die vooral anderen goed vinden. Standjes voor gedrag dat niet wordt geaccepteerd enzovoort. Je wilt er graag bijhoren dus doe je wat anderen oké vinden en laat je achterwege wat anderen niet oké vinden. Natuurlijk is het niet altijd zo zwart wit maar jij kunt hier als kind heel gevoelig voor zijn geweest. Dat patroon kan zich hebben doorgezet op school. Je ouders, leraren, vrienden hebben misschien een grote invloed gehad op jouw schoolkeuze en de vakken die je koos. Kortom, misschien ben jij één van die mensen die nooit heeft kunnen oefenen met zelfbeschikking, met het voor jezelf opkomen.

Voor jou is recht op je doel afgaan heel lastig. Simpel om het feit dat je er nog achter moet komen wat jouw doel is. Waar jij van binnenuit helemaal voor zou gaan. Maar geloof me, wanneer jij jezelf de kans geeft om uit te zoeken wat jouw koers is, jouw doel, dan gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. 

No comments yet, be the first one who will leave the comment.